Ethnolution A.D. (2006)
A Mob Rules banda szokás szerint minőségi albumot készített, ami talán csak még jobb lett, mint elődje. Dallamos szimfonikus technikás metal zenéről van szó, de nem a legbonyolultabb zenei világot idézik fel bennem. Szépen nyugodtan, simogatóan hatnak az érzelemdús dallamok az ember lelkivilágára. Talán az eddigi legjobb Mob Rules dalokat hallhatjuk, amit valaha megírtak ebben a lírai műfajban. Az Ethnolution A.D. egyébként már az ötödik albuma a bandának.

Néha a zene hallatán a Kamelot és a Queensryche zenéjére emlékeztet a vastag és fogós dallamaival. Háttérben a billentyűtémák élesen és szívbemarkolóan hatnak, amit kristálytiszta fémmel ötvöznek. Helyenként olyan epikus érzetet is áraszt, ami az Edguy metaloperát is eszembe juttatja. Sok érdekességet is felfedezhetünk az albumon, pl. az „Ain't the one” szám sötét és hatásos elemeket rejt, a kórus pedig kedves, édes ízt ad a laza daluknak. A gitárjátéknak itt picit egzotikus íze is van, ami plusz csemegének is hat. Azért nem nevezném túl nagy áttörésnek ezt a metal lemezt, de minden bizonyára nem egy olyan zenéről van szó, amit hirtelen meghallgatsz és nagy kedvenceddé válik. Többszöri aprólékos hallgatást igényel, hogy észre vegyük az igazi részeket, kincseket a dalokban.

Senki ne gondoljon egy Stratovarius remekműre, de nem is a legsilányabb zenéről van szó. A lírikus részek elég jók lettek és ezzel tényleg ki is tűnnek, hogy tényleg rájuk lehessen mondani, nem egy rossz banda. A Mob Rules rajongók továbbra is bízhatnak a bandában, ismét jó munkát végeztek.Kiadó: SPV

Honlap: http://www.mobrules.de/
Mob_Rules_Ethnolution_A_D_2006
Stílus:
Power Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
Dalok:
1.Prologue
2.Unholy War
3.Ashes To Ashes (Dust To Dust)
4.Fuel To The Fire
5.Veil Of Death
6.The Last Farewell
7.Day And A Lifetime
8.River Of Pain
9.Ain´t The One
10.New Horizon
11.With Sparrows
12.Better Morning
Írta:
NorthWar
2006. november 26., vasárnap
Facebook:
Koncertek
Toto - 40 Trips Around the Sun Tour 2019
június 27.,
Papp László Budapest Sportaréna
Flogging Molly, Russkaja
július 3.,
Budapest Park
Rituals of Power European Tour: Phase II
július 3., 19:00,
Collosseum Club
Rockmaraton 2019 - Nulladik nap
július 8.,
Szalki-sziget
Rockmaraton 2019
július 9.,
Szalki-sziget
An Evening With Mark Knopfler Band
július 9., 20:00,
Papp László Budapest Sportaréna
Richie Kotzen
július 9.,
Barba Negra Track
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.031 seconds to render