Ethnolution A.D. (2006)
A Mob Rules banda szokás szerint minőségi albumot készített, ami talán csak még jobb lett, mint elődje. Dallamos szimfonikus technikás metal zenéről van szó, de nem a legbonyolultabb zenei világot idézik fel bennem. Szépen nyugodtan, simogatóan hatnak az érzelemdús dallamok az ember lelkivilágára. Talán az eddigi legjobb Mob Rules dalokat hallhatjuk, amit valaha megírtak ebben a lírai műfajban. Az Ethnolution A.D. egyébként már az ötödik albuma a bandának.

Néha a zene hallatán a Kamelot és a Queensryche zenéjére emlékeztet a vastag és fogós dallamaival. Háttérben a billentyűtémák élesen és szívbemarkolóan hatnak, amit kristálytiszta fémmel ötvöznek. Helyenként olyan epikus érzetet is áraszt, ami az Edguy metaloperát is eszembe juttatja. Sok érdekességet is felfedezhetünk az albumon, pl. az „Ain't the one” szám sötét és hatásos elemeket rejt, a kórus pedig kedves, édes ízt ad a laza daluknak. A gitárjátéknak itt picit egzotikus íze is van, ami plusz csemegének is hat. Azért nem nevezném túl nagy áttörésnek ezt a metal lemezt, de minden bizonyára nem egy olyan zenéről van szó, amit hirtelen meghallgatsz és nagy kedvenceddé válik. Többszöri aprólékos hallgatást igényel, hogy észre vegyük az igazi részeket, kincseket a dalokban.

Senki ne gondoljon egy Stratovarius remekműre, de nem is a legsilányabb zenéről van szó. A lírikus részek elég jók lettek és ezzel tényleg ki is tűnnek, hogy tényleg rájuk lehessen mondani, nem egy rossz banda. A Mob Rules rajongók továbbra is bízhatnak a bandában, ismét jó munkát végeztek.Kiadó: SPV

Honlap: http://www.mobrules.de/
Mob_Rules_Ethnolution_A_D_2006
Stílus:
Power Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
Dalok:
1.Prologue
2.Unholy War
3.Ashes To Ashes (Dust To Dust)
4.Fuel To The Fire
5.Veil Of Death
6.The Last Farewell
7.Day And A Lifetime
8.River Of Pain
9.Ain´t The One
10.New Horizon
11.With Sparrows
12.Better Morning
Írta:
NorthWar
2006. november 26., vasárnap
Facebook:
Koncertek
Midnight Ghost Tour 2019
január 27.,
Dürer Kert - Room 041
Blackened Mysticism Fesztivál 2019
február 16.,
Kaptár Klub
Emerson, Lake & Palmer Lives On Tour
február 24., 20:00,
A38 Hajó
Riverside
március 9.,
A38 Hajó
Killfest Tour 2019
március 11., 18:00,
Barba Negra
Reduced To Ashes Tour
március 11., 20:00,
Collosseum Club
Post Traumatic Tour 2019
március 12.,
BudapestArena
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.051 seconds to render