MoonRiver
A kígyó szíve (2017)
A hard rockot/dallamos metalt játszó MoonRiver Sovány András gitáros/hangmérnökből és Patak „Pixi” Sándor énekes/dalszövegíróból alakult miután Pixi korábbi zenekara, a SpiritBell beszüntette a tevékenységét 2013-ban (a csapat 2016-tól ismét aktív). Érdekes információ velük kapcsolatosan továbbá, hogy bár a kiadványaikon alapvetően hallható elektromos gitár és basszus, de a duó az élő fellépések alkalmával kizárólag akusztikus hangszerelésben adja elő a dalait. Mindez némi csavart jelent, hiszen az életműben exponenciálisan növekvő számú ballada mellett a húzós metal témák előadására egészen más köntösben kerül sor.
 

Tudni kell még a MoonRiver-el kapcsolatban, hogy mindegyik lemezen feltűnik egy-két feldolgozás nóta is, amit jobbára Magyarországon kifejezetten ismeretlennek számító zenekaroktól kérnek engedélyt. A jelen írásom tárgyaként szolgáló albumon a Rata Blanca-tól és az Angeles del Inferno-tól ültettek át egy-egy szerzeményt ékes magyar nyelvünkre, méghozzá alaposan átdolgozott dalszöveggel.
Olybá tűnik, hogy a közepes, felejthető Holdvilágot követően kizáróan csak jó dalokkal találkozik a hallgató. A rockos Legszebb kincs szép szerelmes nóta, remek szöveggel és mondanivalóval. Pixi témái éppen ehhez a hangvételhez igazodnak. Szellemes megfogalmazású az egyre nagyobb méreteket öltő társadalmi jelenségről megírt Telefonos dal, ami amolyan vicces, laza hangvétellel és ennek megfelelő zeneiséggel többször is meghallgattatja magát. Kicsit a Szfinx dallamait juttatja eszembe de inkább hard rockos, mint metalos lélegzetvétellel. Apropó metalos hangulat! A címadó nóta a speedes riffjével és Pixi karcos énekével kellemes zúzda, de nem igazán érzem ebbe a közegbe illőnek – talán nem meglepő, hogy itt lehet elsőként belefutni Márkó Zoltán (SpiritBell) szólójába, aki a kiadvány három tételében is vendégszerepel. Ellenben az Anyám című dallal, amiben egészen elképesztő mennyi érzelmet és személyes gondolatot sikerült megfogalmazni. Könnyfakasztó csúcspontja A kígyó szívének! A Megfakult idő képében egy dallamos korai Pokolgép hatású tétel is előkerül, Frelitis „Giga” Gábor vendégszereplésével.
 
A kígyó szíve (demó)

A MoonRiver hangszerelésében nem nyújt ugyan újat, viszont az érzelmes zenei előadásmód, az ének, valamint a szövegek nagyszerűsége megragadható. A Kígyó szíve – a címadót leszámítva – egy kellemes zenei utazás, ami megnyugtat és helyenként elgondolkodtat. Bátran ajánlom!
A Kígyó szíve hamarosan beszerezhető lesz írott CD-n és digitális formátumban is.
MoonRiver_A_kigyo_szive_2017
Kiadó:
Stílus:
Hard Rock/Heavy Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Holdvilág
2.A legszebb kincs
3.Telefonos dal
4.A kígyó szíve
5.Anyám
6.Megfakult idő
7.Még éhes rád egy szív
8.Vége már
Írta:
pzoltan
2017. február 7., kedd, 21:16
Facebook:
Koncertek
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Unleashed Bastards Tour
április 28.,
Végállomás Klub
The Iron Maidens
május 4.,
Dürer Kert
Tarja Turunen
május 5.,
Szent György napok
Moonglow World Tour 2019
május 6.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2019
május 11.,
Arena
Ken Hensley & Live Fire
május 22.,
A38 Hajó
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render