Bog Wizard
Campaign ’EP (2018)
A két sludge/doom fanatikus fiatal hétvégi örömzenéléseiből alakult Bog Wizard nevű formáció Campaign című EP-je már az első hallásra igen erősnek, markánsnak mondható. Négy tételes kislemezük/demójuk nyers „garázs hangulatú” szabbatista riffei, mély mocsaras dagonyái úgy hatnak a fülre, mint gyógyír egy hosszabb doom elvonókúra után.
 

A michigani srácok közel egy évtizeden át tartó hétvégi jammelései alatt nem csak baráti kötelékük szálait erősítették, hanem zenei tudásukban és ízlésükben is együtt fejlődtek, melynek eredménye a most bemutatkozó koszos, tömör EP-jük. Kezdő The Wizard in the Bog tételük tradicionális doomból gyökerező lüktetései tagadhatatlanul a szabbatista éra klasszikus vonalából táplálkozik, míg az őt követő Shapeshifter erős dagonyáit, zord, zümmögő reszeléseit valahol a Bongripper idegtépő nyomvonalán tudnám elhelyezni, amik mellé párosul egy mélyről felbugyogó tokreszelős hörgés, és egy kis álomszerű melodikus befejezés. Tarrasque daluk lassúra fogott, még mélyebb riffekkel indít. Ami az énektémát illeti, számomra van benne valami fagyos Quorthon (Bathory) féle epikus hangulat, amitől csak még jobban izzik a nóta halál galopp tempója. A befejező The Melvins feldolgozás daluk, a The Bit eredetileg is egy igen depressziós tétel, de itt a srácok erre még jobban ráerősítenek és némileg több dög-dallamot is tettek bele, mint, ahogy az eredeti dalban volt. Minden esetre okés…

Nos, a Bog Wizard bemutatkozó anyaga nálam tökéletesen céltalált. Mindent hoz, amit egy alap sludge/doom zenének hoznia kell. Nincsenek rajta agyon nyújtott témák, se újszerű megoldások. Tömör, bikaerős faék egyszerűségű riffek ezek, a maguk komor röfögéseivel.
 
Bog_Wizard_Campaign_8217_EP_2018
Kiadó:
Stílus:
sludge/doom
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.The Wizard in the Bog
2.Shapeshifter
3.Tarrasque
4.The Bit (The Melvins Cover)
Írta:
Armand
2018. augusztus 24., péntek, 12:46
Facebook:
Koncertek
Pro-Pain, Don Gatto, Hemlock, Stonedirt
november 18.,
Dürer Kert - Room 041
Nightwish - Decades: Europe 2018 Tour
november 20.,
BudapestArena
Zeke
november 23., 20:00,
Robot
Skalstorm European Tour MMXVIII
november 25.,
Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpont
Aebsence, Amáliák
december 1., 20:00,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
MTV Headbanger’s Ball Tour 2018
december 2.,
Barba Negra
Takida, Smash Into Pieces, Writing the Future
december 2.,
Dürer Kert - Room 041
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render