Sawdown (2018)
A tavaly novemberi HammerWorld magazin mellékleteként jelent meg a szekszárdi Don Gatto új, Sawdown című 4 számos kislemeze. A bandát aligha kell bemutatni, az eddigi anyagaikról is írtunk.
A játék neve, azaz a stílus sem változott, továbbra is azt a tipikus erőtől duzzadó NY hardcore-t játsza a négyes, amivel megismertük őket. Igaz, egy-két apró újítás, mintegy szinesítésként felbukkan a dalokban, de nem kell megijedni, mert nem akkora volumenűek ezek, hogy Budaváriéknak aggódniuk kelljen, mit szólnak miatta a rajongók.


A nyitó Heads Buried In The Sand még a hagyományos vonalat viszi, a tipikus sing along is megvan benne. De színesíti némi scratch meg Acélos egy fasza szólót is tol benne.

A már szokásosnak mondhatóan DIY módon klipesített Sink Without A Trace, azzal a jóféle szólóval máris a kedvencem. Mekkora koncertnóta lesz ebből!


A Welcome To Ferocity középtempós zakatolása kicsit visszafogja az addigi szélvész tempót, kicsit - talán nem túlzás és nem sértődnek meg - metalosabb lett.
A záró Tomorrow Is Another Day meg inkább punkos. A refrénje nagyon bejött. Kicsit a For The Feriendship For The Fun-t juttatja eszembe. Az akusztikus levezetés meg mindig arra késztet, hogy ismét lepörgessem.

Igazából mind a négy dal azt a Don Gatto-féle old-school HC-t mutatja, ami színpadra való, de én például roppant szívesen hallgatom munka közben is. Azt is nagyon bírom a Budavári, Acélos, Kákonyi, Weisz felállású csapatban, hogy a minőségre mennek rá. Négy dal alig tizenkét percben, de töltelék nélkül. Így kell ezt csinálni!


A CD roppant jól szól, Fidó (FHT78 Studio, Pécs) és Horváth Attis (SuperSize Recording) munkájának köszönhetően.

A Don Gatto ereje élőben mutatkozik meg igazán, én utoljára 2016-ban láttam a csapatot a Cavalera tesók Roots buliján, taroltak, na! De ajánlom az érdeklődők figyelmébe a Fishing on Orfű! YouTube csatornáján lévő koncertjüket is. Ha szereted a HC-t a Don Gatto-val nem tévedhetsz.
Don_Gatto_Sawdown_2018
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
HC
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Heads Buried In The Sand
2.Sink Without A Trace
3.Welcome To Ferocity
4.Tomorrow Is Another Day
Írta:
9000Sanyi
2019. február 28., csütörtök, 13:30
Facebook:
Eroen 2019. február 28., csütörtök, 18:00
Eroen
Csatlakozott:
2012. február 4.
Hozzászólások: 246
Nagyon szerethető formáció, semmi pózer bullshit csak szimpla öröm zenélés.
boymester 2019. február 28., csütörtök, 16:41
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3817
Király cucc, mint mindig. (gun)
--
Doom is the sound of the soul
Koncertek
Steelfactory World Tour 2019
március 27., 20:00,
Barba Negra
Godsmack, Like A Storm
március 28.,
Barba Negra
Keep Floyding
március 29.,
A38 Hajó
Codex Omega European Tour 2019
április 2.,
Dürer Kert
Bullet For My Valentine
április 10.,
Barba Negra
Paul Gilbert
április 10.,
A38 Hajó
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.067 seconds to render