NGC Prod.
6 hozzászólás - 1. oldal
Hozzászólok Koncertbeszámoló - Gyémántfejűek HM nosztalgiája
Hozzászólás (BBCode)::-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

Mindenholottlevo 2018. december 19., szerda, 03:19
Mindenholottlevo
Csatlakozott:
2013. március 24.
Hozzászólások: 336
Nos, senki nem mondta egy szóval sem, hogy a netes trollok felkent megmondóembere lennél, csupán arra próbáltunk rávezetni, hogy ne csak a hibákat lásd a cikkben, hanem a pozitívumait is. Az éttermes hasonlat nem a legjobb, nálam legalábbis annyiból mellélőttél, hogy nagyon-nagyon ritkán járok étterembe kajálni - annyira jól azért nem megy. S ha nagy ritkán eljutok, akkor is igyekszem olyanba elmenni, amiről már hallottam jókat, ami képvisel egy nívót. Igen, küldetésének tekinti a Fémforgács, hogy az egészen underground dolgoknak is minél több teret adjon - a mainstream szcénával már amúgy is foglalkoznak épp elegen, minek beállni a sorba sokadiknak? Ettől még persze írunk a fősodorban lévő dolgokról is, mert éppen az a jó, hogy változatos a felhozatal; a bluestól a funeral doomon át a black metalig mindenki megtalálhatja a kedvére valót. (cool)
Falconer 2018. december 13., csütörtök, 23:43
Falconer
Csatlakozott:
2004. április 15.
Hozzászólások: 2
Válasz Mindenholottlevo üzenetére:

Oldboy és Nascence uraknak köszönet, h. megvédenek! :-) Nem tudom, ki ez a Falconer, de mindenesetre próbáljon meg ő összekalapálni egy ilyen beszámolót - megnézném, mennyire járna sikerrel. ;-)


Öhm... Szóval te elmész egy étterembe, ahol rágós, íztelen PÖRIT szolgálnak fel neked langyos sörrel, és amikor ezt szóváteszed, a pincér csak annyit mond, menj, állj be a séf mellé, és készíts jobbat! Mi több, a hűtött sörökre is figyelj oda! Kérnéd a panaszkönyvet?

A véleményem tartom, szerintem egy cikk - zsánertől, szubkultúrától stb. függetlenül - üssön meg egy szintet, attól még lehet vagány, fiatalos, de alapvető nyelvi szabályokat tartson be, szakmai elvárásoknak feleljen meg. (A KONCIT leírhatod chatelés közben, vagy esetleg a saját blogodon - mondjuk, szerintem béna mindenképpen -, egy magára valamit adó média-platformon azonban semmi keresnivalója.) Az építészeti stílust tekintve egy ház is lehet ezerféle, a lényeg, hogy statikailag rendben legyen, noha az esztétikum is szinte ugyanannyira fontos, nyilván az valahol kicsit szubjektív vetülete a dolognak.

Egyébként - hogy ne a Netes Trollok Felkent Megmondóemberének nézzek már ki |-D - a Forgácsot nagyon bírom, Ti vagytok szinte az egyetlen fórum, amelyik felkarolja az underground mocskait is, és ez így bizony hiánypótló misszió. ;-)
Mindenholottlevo 2018. december 8., szombat, 15:30
Mindenholottlevo
Csatlakozott:
2013. március 24.
Hozzászólások: 336
Oldboy és Nascence uraknak köszönet, h. megvédenek! :-) Nem tudom, ki ez a Falconer, de mindenesetre próbáljon meg ő összekalapálni egy ilyen beszámolót - megnézném, mennyire járna sikerrel. ;-)
oldboy 2018. november 27., kedd, 10:16
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Válasz Falconer üzenetére:


Ti ezt nem (így) látjátok?Én speciel nem így látom!
A magyar nyelvnek szerintem a szleng is a része, hivatásos kritikustól is láttam már kiejtés szerint leírni egy-egy angol szót, a "mindegy, hányan lennénk rajtuk" mondatrésszel pedig nem értem mi a bajod...
Elegánsabb lenne a "mindegy, mennyien lennénk rajtuk"?
Persze szíved joga elmondani a véleményedet, de ezen az oldalon sosem MTI stílusban íródtak a cikkek és ezután sem abban fognak! ;-)
nascence 2018. november 23., péntek, 21:04
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Szerintem meg örülj, hogy valaki ír beszámolót! Az a baj, hogy nem a BBC-nek megfelelő stílusban? Hozzátenném, hogy itt senki nem firkász, csupán lelkes rajongó, aki a szabadidejét ilyenre cseszi el. Miért baj, hogy pár könyedebb elem is fellazítja a mondanivalót? Nyilván nem tökéletes, de közel sem nevezném olvashatatlannak Mindenholottlevo írásait. Személy szerint én jobban szeretem az ilyen koncertbeszámolókat, mint az objektív felsorolásoktól hemzsegő unalmat.
Falconer 2018. november 23., péntek, 20:47
Falconer
Csatlakozott:
2004. április 15.
Hozzászólások: 2
"underground hiróknak"

"KONCI" - bazmeg!

"...mindegy, hányan lennénk rajtuk."

Stb.

Jaj. Szegény fiú igazán hadilábon áll nemcsak a firkászlét mibenlétével, de a magyar nyelvvel is. Mert ez a lelkes, gimnáziumi fogalmazás nem csupán a fent említett mondatrészek okán gyenge. Ti ezt nem (így) látjátok?
6 hozzászólás - 1. oldal
_KONCERTEK_
Steel Panther, Atomic Playboyz
július 17.,
Barba Negra Track
Gothoom Open Air Fest 2019
július 18.,
Gothoom Open Air
Combichrist - One Fire World Tour
július 19.,
Dürer Kert
Nazareth
július 19.,
Duna-part, József Attila sétány
Necrophobic, Sin of Kain, 1914
július 21., 19:30,
A38 Hajó
Rocklegendák Mezőkövesden 2
július 21.,
Kavicsos-tó és Szabadidő Park
FEZEN Fesztivál 2019
július 24.,
MÁV Pálya
Neurosis, Yob, Negative Approach, Kowloon Walled City
július 24., 18:30,
Akvárium Klub
Iggy Pop, Cruel Hearts Club, Black Bartók
július 24.,
Budapest Park
Skunk Anansie, Holy Chicks
július 31.,
Barba Negra Track
Rockstadt Extreme Fest 2019
augusztus 1.,
Rockstadt Extreme Fest
Desszert Feszt Budapest IV.
augusztus 4.,
Dürer Kert
Meshuggah, Harmed
augusztus 6.,
Barba Negra Track
24. Brutal Assault - Warm-up Party
augusztus 6., 14:00,
Josefov Erőd
24. Brutal Assault
augusztus 7.,
Josefov Erőd
Testament, Iron Reagan, Moby Dick
augusztus 7.,
Barba Negra Track
Good Charlotte
augusztus 14.,
Budapest Park
Fekete Zaj Fesztivál 2019
augusztus 16.,
Mátra-Sástó
Zorall Sörolimpia 2019
augusztus 21.,
Pelso Camping
Kaltenbach Open Air 2019
augusztus 22.,
Steiermark
BFBMK Hellfest MMXIX
augusztus 31.,
Csónakházi Szabadtéri Színpad
_TOVABBA_
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.109 seconds to render