NGC Prod.
The Birthday Massacre
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1999
Származás:
Kanada
Toronto
Aktuális felállás:
M. Falcore
gitár
Rainbow
gitár
Aslan
basszus
Rhim
dob
O
en, billentyű
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
The Birthday Massacre
The Birthday Massacre
The Birthday Massacre
The Birthday Massacre
Rögzítette:
vicsori2
2008. augusztus 1., péntek, 03:10
Utolsó módosítás:
baathory
2010. szeptember 23., csütörtök, 10:33
Szerkesztés:
szerkesztes
The Birthday Massacre
A The Birthday Massacre 1999-ben alakult. Rainbow és Chibi akkor találkoztak, mialatt képzőművészetet tanultak a Fanshawe College-ban London, Canada. Aslan szintén a Fanshawe College-ba járt és Rainbow szobatársa volt ugyanabban az évben. Nemsokára hárman kezdtek írni és felvenni dalokat. Michael Falcore ezekben az időkben video production-t tanult Toronto-ban és írogatott az érzelmeiről. M.Falcore és Rainbow ismert más gyerekkori és érzéki M.Falcore által írt dalokat hozott vissza London-ba, ahol az "Over" és a "Remember Me"-t felvették. Eldöntötték, hogy bandát alapítanak és a nevük Imagica lesz. 2000-ben Dank csatlakozott a bandához, mint szintis. Az év végén írtak még dalokat és megvolt az első fellépésük Oktober 28-án (2000) a Diversity Night Clubban, London. A banda kiadott egy hét számos demo CD-t.

O.E. szintén ugyanarra az egyetemre járt látta a koncertet és néhány hónap múlva csatlakozott a bandához, mint dobos. A banda mostanra egységes és létrehozott egy fejlődő kicsi rajongó bázist. Elindítottak egy új website-ot és felfigyelt rájuk a helyi sajtó. Folytatták az élő fellépéseket 2001 tavaszáig. Ezekben az időkben Dank kiszállt a bandából.

2001 szeptemberében a banda átment Toronto-ba, hogy felvegyenek egy új demot. Az öt számos demo 2001 december 20-án jött ki és a csapat előszőr léphetett fel Toronto-ban a The Reverb-ben. 2002 elejéig koncerteztek és utána elkezdtek dolgozni és dalokat írni egy új igazi CD-re.

2002 tavaszán megjelent a CD, ami elsöprő sikert aratott. Az Imagica nevet már használta egy banda. Eldöntötték, hogy nevet változtatnak, hogy elkerüljenek mindeféle problémát. Néhány héttel később a banda már The Birthday Massacre neven létezett. Az een a néven íródott szövegüket pedig átnevezték "Happy Birthday"-re.

2002 júliusában kiadták az új CDt "Nothing And Nowhere" címmel. A CD kilenc számot tartalmazott, limitált példányszámban. 2002 nyarának végén a The Birthday Massacre honlapján 1000 db-hoz lehetett hozzájutni. Az élő klippjük a "Video Kid" szintén hatalmas sikert aratott.

2003-ban új szintis érkezett, Adm személyében. Szintén ebben az éven O.E. elhagyta a bandát, hogy koncentrálni tudjon a másik együttesére, a Tepid Lust-ra. Szükségük volt egy új dobosra, így hívták régi egyetemi barátjukat Rhim-et, aki akkor az Aphasia nevű bandában játszott.

2004 nyarán a The Birthday Massacre kiadta második Cd-jét a "Violet"-et. Ez volt a The Birthday Massacre legnagyszerűbb munkája a mai napig. Az új honlap neve The Violet Prison lett.

2004-ben Adm elhagyta a bandát, hogy a saját zenéjével foglakozhasson.

Következő évben leforgattak egy klippet a "Blue" című számhoz Daniel Ouellette rendezédével. Agusztusban pedig megjelent a "Blue" DVD.

A The Birthday Massacre új szintise O-En lett. 2005 június 17-én átszerződtek a Metropolis kiadóhoz.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render