NGC Prod.
Zulu
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2005
Származás:
Magyarország
Budapest
Aktuális felállás:
Csaba "Csizi" Zoltán
ének
Söptei "Söpi" Balázs
gitár/ének
Urbán "Kisurbi" Márton
dob
Fánczi "Funky" Gábor
basszusgitár
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Zulu
Zulu
Zulu
Zulu
Zulu
Rögzítette:
vicsori2
2008. augusztus 21., csütörtök, 18:42
Utolsó módosítás:
vicsori2
2008. augusztus 21., csütörtök, 18:49
Szerkesztés:
szerkesztes
Zulu
Az egész egy hideg téli estén kezdődött 2005-ben, amikor is Csizi, Söpi & Jeti a moziba tartottak, és felmerült bennük, hogy egy zenei projectet hozzanak létre.Tavasszal ZULU névvel próbálni kezdett az első felállás: Csaba Zoltán (Csizi) – ének; Söptei Balázs (Söpi) – gitár, vokál; Hörömpöli Erik (Jeti) - gitár; Kiss Gábor (Hörr) - basszus. Az első próbán Jeti úgy döntött, mégsem vállalja a gitározást, így Kiss Gábor lett Söpi mellett a gitáros. Az első dobosnak, Metzger Dávidnak (Kaffer) köszönhetően a csapat Újpesten szerzett próbatermet egy gyártelepen. Ez időben csatlakozott Kozma Dániel (Token), mint basszusgitáros.


Júniusban Kaffer belépett a Hordába és úgy döntött, nem dobol a Zuluban. Helyét Réti Gábor (Gyurka) vette át. Ősszel a ZULU már koncerteket adott budapesti klubokban.


Újabb és újabb dalok születtek, s tavasszal Dexter (ex-In God We Trust gitáros) házi stúdiójában a banda felvette Alaktalan genezis című EP-jét. Utána került megrendezésre a VörösYukban a WAZZE Fesztivál, mely hatalmas közönségsiker volt.


A második nyár azonban nem hozott semmi előrelépést, a lendület mintha elfogyott volna. Néhány hónap után zenei okok miatt a Zulu és Kiss Gábor gitáros útjai elváltak egymástól, s a WAZZE II Fesztiválon már nélküle lépett színpadra a banda. Nem sokkal ezután Kozma Dániel és Réti Gábor egyszerre távozott a zenekarból.


A megoldást hamar megtalálta a magára hagyott két tag. Az új dobos Urbán Marcell (Kisurbi) lett, aki Csizinek pár évvel a Zulu előtt zenésztársa volt az eX-l nevű gimis formációban. A ZULU Fánczi Gábor (Funky)belépésével lett újra teljes. Az új felállással az összes dal komoly átalakuláson ment át. 2007 januárjában Godsize Fesziválon (WMD, Tech-No-Logic) a kvartett bebizonyította rátermettségét.
A nyáron stúdióba vonult a zenekar, és rögzített 6 saját szerzeményt, melyek a Magadat kerested hanganyagon szerepelnek, és teljes egészében letölthetőek a honlapról.



Zenéjük az extrém metáltól jutott el a technikás, melankólikus, progresszív zenéhez, amit gloomy stonernek neveznek. Olyan bandákkal koncerteztek, mint az Everflash, Tech-No-Logic, Watch My Dying, Lady Picture Show, Lights Go Out, Armada, Jaffa.

A ZULU eddig főleg Pesten játszott, de ez 2007 tavassza óta vidéken is előfordulnak. A tervezett túrné állomásai: Keszthely, Nagykanizsa, Komló, Kaposvár, Balatonalmádi, Dunaújváros, Debrecen, Gyula.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render