NGC Prod.
Thornwill
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2004
Származás:
Magyarország
Győr
Szövegvilág:
Aktuális dolgok, emberi dolgok
Aktuális felállás:
Ágoston Krisztián
gitár
Balázs András
dob
Gábor Álmos
ének
Paróczi Tamás
bassz
Szabó Márton
gitár
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
Rögzítette:
thornwill
2010. április 9., péntek, 15:54
Utolsó módosítás:
thomas lord
2013. május 17., péntek, 20:32
Szerkesztés:
szerkesztes
Thornwill
A Thornwill zenekart két jó barát, Szabó Márton és Ágoston Krisztián alapította 2004-ben, egyszerűen a Metal zene szeretetétől indítatva. A már korábbról is közös zenei múlttal és érdeklődéssel bíró fiatalok célja az volt, hogy igazán kemény, de ugyanakkor dallamos és könnyen befogadható, a műfaj keretein belül egyedi, a hallgatók számára is élvezetes, stílust és hangulatot közvetítő zenét alkosson.
Felkérték Jurásek Dániel (ex-Stainless Steel) énekest, Paróczi Tamás basszusgitárost (Obstruction), és Knausz Péter (Obstruction) dobost, hogy csatlakozzanak hozzájuk, s így megszületett a Thornwill zenekar. Egy három számos, ígéretes demó, a Free Fall elkészítése, és egy koncertekben szegényebb időszak után Jurásek Dániel (ének, ex-Stainless Steel) és Knausz Péter (dob, Obstruction) egyéb elfoglaltságaik miatt kilépetek a zenekarból.
Ez a változás nagy érvágás volt fiatal csapat életében, de végül, egy viszonylag hosszabb kényszerpálya után, sikerült megtalálni az új énekest, Gábor Álmos személyében. Ő hangjával, és ötleteivel új lendületet adott a zenekarnak. Kis összeszokás, és néhány koncert után, egy teljes album elkészítésére szánta el magát az akkor 4 tagú zenekar, bízva abban, hogy időközben találni fog megfelelő dobost. Szerencsére így is lett, és hamarosan egy fiatal, tehetséges dobos Balázs András csatlakozott a zenekarhoz, Knausz Péter ajánlásával. Idő közben néhány magyarországi és külföldi (Szlovénia, Szlovákia) fellépés jól összekovácsolta a bandát. Ezek után az 5 zenész saját számok írásába kezdett, ami nem volt egy rövid időszak, de megérte, hisz ennek eredménye a Thornwill zenekar első nagylemeze, az Implosion.
Thornwill - Requiem for a Fool (2013)
Kritika, oldboy @ 2013. március 26., kedd, 11:15
Thornwill - Implosion (2010)
Kritika, oldboy @ 2010. április 10., szombat, 13:48
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.043 seconds to render