Limb For A Limb
Meat 2.0 (Demó)

(Szerzői kiadás • 2010)
butch
2010. április 21.
0
Pontszám
-

A Limb For A Limb egy budapesti zenekar, mely 2006 óta tevékenykedik a goregrind zenék iránti szerelem jegyében. A szokásos kezdeti nehézségek őket sem kerülték el; mára már csak Atheist az egyetlen megmaradt alapító tag (aki többek közt a Dead Eternity, ill. a hírhedt Fostartály kapcsán lehet még ismert), mellette folyamatos volt a jövés-menés a felállásban. Lassan már vagy egy tucat muzsikus megfordult soraikban; főleg a dobosokat tekintve volt nagy népvándorlás (jelenleg is keresik a megfelelő személyt erre a posztra), per pillanat Atheisten kívül csak az énekes Dr.Jocks (Butcher at the Surgery) és Johny Limb basszer (Dying Victims) alkotja a bandát. Összesen két demójuk jött eddig ki, a 2008-as Meat, majd egy évre rá a Gorethopedics, melyekkel sikerült valamennyire nevet szerezniük a hazai színtéren.

Az irányvonal nem változott, továbbra is a Mortician, Inhume, Exhumed, Regurgitate és Jig-Ai hatások nyomán haladó bugyborékolós, kő egyszerű, lassabb és gyorsabb témákkal egyaránt variáló goregrindot játsszák. A Meat 2.0 – a cím erősen hajaz a Nasum Human 2.0-jára, haha – egyébként a legelső demójuk kvázi újra felvett változata; a Mortician feldolgozás itt már nem szerepel, és a pár másodperces Tarzan-üvöltéses szösszenet sem, de van helyette két új szám, a Defacement és a Lymphiltration. Talán néhányan furcsállják majd, hogy nem egy teljesen új anyaggal rukkoltak elő; de én egyrészt örvendetesnek tartom, hogy nem ontják magukból tonnaszám a jobb-rosszabb minőségű és hangzású anyagokat, vagy spliteket, holott ez elég általános ebben a zenei közegben; másrészt pedig a számoknak előnyére vált az újbóli nekirugaszkodás. A Meat annak idején nem volt rossz anyag, de az első demókra jellemző gyermekbetegségektől, pontatlanságoktól sem volt mentes, ez viszont sokkal intenzívebb és dinamikusabb. A gitár például jobban szól most, és a dob is hallhatóan pontosabb, feszesebb (apróbb negatívum a pergő vékony, vérszegény megszólalása). A már nem zenekari tag Dr. Limb magasabb énekhangjai természetesen eltűntek, most csak a hörgés és bugyborékolás megy, de hiányérzetem nem volt emiatt.
A Choke Puke Slap Fuck kapott egy új intrót amelyben a szex különféle változatait ismerteti egy finom női hang; a szaggatott induló témái miatt pedig ideális kezdő szám lett (a 2008-as demón az Osteopath nyitott, de jól tették, hogy felcserélték a sorrendet). A Childmeat talán a legjobb példa rá, mennyit fejlődtek a két év alatt, az idei változat egész egyszerűen jóval ütősebb és pontosabb a réginél. A banda nevét viselő harmadik szám egy beteg láncfűrészes intró után vérgőzös aprításba kezd, melybe egy kis Rompeprop-ízű téma is belefért. A Defacement majdnem végig gyors, a végére tett Dead Infectionösen sodró riffek hatására élőben biztos nagy beindulás lesz, s a Lymphiltration begyorsulásai is hatásosak. A végére került a kicsit lassabban induló, de aztán természetesen masszív húsdarálóvá fajuló, szólóval(!) ellátott Osteopath.

Aki már ismeri a bandát, az nem csalódhat, izmos anyag lett a Meat 20. Fejlődni még nyilván lehet hova, de akinek bejött mondjuk a Vile Disgust, vagy kedveli az efféle zenéket és a fentebb említett hatásaik munkásságával is rokonszenvezik, mindenképp próbálkozzon meg velük.

Dreki Ferdhast Tour 2024 Dreki Ferdhast Tour 2024
September 09.
Scorching Europe 2024 Scorching Europe 2024
September 10.
Tones of Decay III. Tones of Decay III.
September 13.
Insane Folkride Minifest Insane Folkride Minifest
September 14.
Nytt Land Nytt Land
September 18.