Sear Bliss – Shroud – dalpremier


Mág áprilisban olvashattatok arról, hogy július 6-án, Letters from the Edge címmel érkezik a szombathelyi Sear Bliss nyolcadik albuma. A holland Hammerheart Records gondozásában, amely a zenekar szerint az eddigi legváltozatosabb anyaguknak ígérkezik. Az idén 25 éves szombathelyi black metal csapat a mai napon hivatalosan is nyilvánosságra hozta az egyik dalt az albumról, mely a Shroud címet viseli, és amelyhez a zenekar gitárosa, Kovács Attila készített egy hangulatos szöveges videót.



Sear BlissLetters From The Edge (2018)

1.Crossing The Frozen River
2.Forbidden Doors
3.Seven Springs
4.A Mirror In The Forest
5.Abandoned Peaks
6.Haven
7.The Main Divide
8.Leaving Forever Land
9.At The Banks Of Lethe
10.Shroud


Nagy András, a Sear Bliss basszusgitáros/énekese a következőket mondta el a dalról:
„Mikor a kiadó részéről felmerült, hogy melyik dalt hozzuk ki elsőnek a lemez megjelenése előtt, a zenekaron belül elég nagy fejtörést okozott a kérdés megválaszolása, elsősorban azért, mert akármennyire is ellentmondás ez egy black metal zenekar esetében, úgy éreztük, most voltaképpen bármelyik számhoz készíthetnénk videót. Végül a Shroudot választottuk, mert talán ez a dal definiálja legjobban az egész lemez hangulatát, és azt, hol is tart jelenleg a Sear Bliss pályafutása zenei értelemben.

Magáról a Shroud születéséről és mondanivalójáról feleslegesnek tartok bármilyen fejtegetést indítani, hiszen egy dal akkor jó, ha képes arra, hogy saját gondolatokat ébresszen a hallgatókban, mi pedig nem szeretnénk megfosztani senkit a felfedezés örömétől. A lényeg, hogy mind a zenét, mind a szöveget illetően nagyon személyes és őszinte mondanivalóval bíró dalról beszélünk. Ezt kiválóan aláfesti a közvetett módon hasonlóan saját élményeket megörökítő videó, amely ugyanúgy házon belül, önerőből készült, ahogyan ezúttal szinte az egész lemez, a felvételektől a borítóig. Nem emlékszem, hogy valaha is ennyire működött volna a zenekari egység a Sear Blissben, és ez érezhetően jelen van az album egészén.”

A Sear Bliss legközelebb a IV. Hagyományőrző Rába Ünnepen és a Rockmaratonon áll színpadra, novemberben pedig egy nagyszabású fellépés várható, amely egyszerre lesz lemezbemutató és huszonöt éves jubileumi koncert. Hamarosan ennek a részletei is kiderülnek, a friss fejleményekkel kapcsolatban érdemes követni a zenekar Facebookját.