Beheaded Zombie, Abstract Spirit újdonságok

Az alábbiakban az orosz Solitude Productions/BadMoodMan Music két kiadványáról olvashattok.

A moszkvai Beheaded Zombie Happiness for All című lemeze a BadMoodMan Music és a Technical Sound Productions kooperációjaként kerül terjesztésre. Kísérletezésről van szó, a csapat a technikás death metal kereteit túllépve próbál meg valami teljesen egyéni hangzást összehozni. A lemezre összehozott anyag elég ígéretes, a mérleg egyik oldalán pszichedelia és gyönyörörű dallamok, a másikon pedig az agresszió. Újfajta, felfrissítő érzés a kemény zenék kedvelőinek!
_ELVALASZTO_

1. Intro
2. Obratnaja Storona Odinochestva
3. Skazhi Mne, Drug
4. Schast’e Dlja Vseh
5. Chervi
6. Chernoe I Beloe
7. Tvar’
8. Chistyj List
9. Dno
10. Vojna
11. Moja Lirika

Az Abstract Spirit Tragedy and Weeds albuma új korszakot nyit a banda történetében, az átmenet jobb hangzást, érettebb, átgondoltabb anyagot jelent. A csapat ismét trió, az Abstract Spirit számos ismert zenész mellékprojektjéből vált teljes értékű formációvá, így már koncerteket is vállalnak.
A Tragedy And Weeds alapvetőleg funeral doom némi sludge-os elemmel spékelve, és persze a depresszív black metal kéznyomait is magán viseli. A kétségbeeséssel szkizofrénikus képzelgéssel teli dallamok szorongást és félelmet váltanak ki majd a mélybe taszítják a hallgatót. A fúvós hangszerek a régi gyász szertartások zeneiségét idézik meg, a mély hörgés, a hisztérikus sírás és a gyászos énektéma teszi teljessé. Így születik meg az Abstract Spirit egyedi atmoszférája!

1. Tragedy And Weeds
2. Funeral Waltz
3. Crucifixion Without Regret
4. Face The Nightmare
5. Wrapped In Solitude
6. Sepulchral Winter