At Night I Fly – Őssezl új lemez

Szeptember 20-án jelenik meg az At Night I Fly új albuma, a collision/fusion/division. A lemez dalainak nagy részét Horváth András Ádám gitáros és Bátky „BZ” Zoltán énekes írta, de a zenekar többi tagja is hozzátette ötleteit néhány dalhoz.

 „A munka során ismét a maximumra törekedtünk, és igyekeztünk zenei palettánk legszélesebb spektrumát megmutatni. Így az epikus, filmzenei hangulatoktól, az eddigi legkeményebb At Night I Fly-dalon át eljutunk egy egy szál akusztikus gitáros dalig is. A lehető legtöbb ránk hatással lévő zenei stílust felsorakoztatva, az eddigi legkomplexebb, mégis egységes zenei világot mutató anyag jött létre, amire nagyon büszkék vagyunk. Ezt a sokszínűséget vendég vokalisták, egy nyolcfős énekkar és a Netflix, HBO sorozatok és blockbuster mozik zenéiben rendszeresen közreműködő Budapest Art Orchestra 24 tagú vonóskara erősíti. Utóbbit Pejtsik Péter, az After Crying alapítója vezényli, aki ezúttal segítségemre volt a vonós hangszerelések elkészítésében is.” – mondta Horváth András Ádám.

A 10 dalos lemezről elsőként a The Sacrificial Lamb vizuális videója nézhető meg. A dal a kapcsolaton belüli erőszakról, a gyermekkori traumák felnőttkori megismétlődéséről, valamint a vallási köntösbe csomagolt abuzív és nárcisztikus viselkedésről szól. Bátky „BZ” Zoltán énekes így foglata össez a dal lényegi mondanivalóját:

Ütközés, összefonódás, szétválás: minden dal egy kapcsolat történetét meséli el, néhol saját tapasztalatból, máskor mások történetei alapján. Megjelenik a teljes odaadás, a nárcisztikus elnyomás és a tévutak, a ragaszkodás és a búcsú, az elveszettség és az újrakezdés. Ilyen módon a témák túlmutatnak a boldogan éltek, míg meg nem haltak sztereotípiáján és olyan élethelyzeteket is bemutatnak, amik sokszor a külső szemlélők, vagy akár a kapcsolat szereplői számára is láthatatlanok.

At Night I Fly - The Sacrificial Lamb (official visualizer)

At Night I Fly – collision/fusion/division

(H-Music)

1. Osiris part I. – Feather
2. Osiris part II. – Heart
3. From the Ashes
4. Chains
5. The Sacrificial Lamb
6. Slave
07. Mitosis
8. Different Skies
9. The Sky Above
10. Distress