Darkane és a lemezeladási statisztikák

A svéd Darkane ötödik nagylemezéből, a Deminic Art-ból 640 példány fogyott az első héten Nielsen Soundscan szerint, és ez elegendő volt ahhoz, hogy a Billboard Heatseekers (Top New Artists) kategóriáján elfoglalja a 104. helyet. A lista lényege az, hogy a rajta szereplő előadók korábban sosem szerepeltek a The Billboard 200 első 100 helyezettje között. Ezen felül több mint 240 „példányt” vásároltak az interneten keresztül is, ami összességében véve 880 eladott albumot jelent egy hét alatt.
Az éppen Észak-Amerikában a Soilwork, Swallow the Sun, Warbringer csapatok társaságában turnézó zenekar gitárosa, Christofer Malmström így kommentálta a pozitív híreket:
„Nagyon boldogok vagyunk a Billboard helyezés miatt, ez az első ilyen eddig a csapat karrierje során! Köszönjük mindenkinek, aki megvette a lemezt. Nagyszerű érzés és remélhetőleg ez az óriási Észak Amerikai turné során még több ember ismer meg bennünket. Eddig nagyon sikeres a turné és még mindig hátra van 5 hét. Ha még nem vetted meg a lemezt, kérünk tedd meg most. És a Darkane fennmarad!”