Lamb Of God – megjelent a The Duke EP


November 18-én jelent meg a Lamb Of God új EP-je, a The Duke. Az öt dalos kislemez címadó dalát rajongójuk, Wayne Ford tiszteletére írták. Wayne-nél 2010-ben diagnosztizáltak leukémiát, és öt évvel később, 33 éves korában hunyt el, miközben a zenekar a tavalyi, VII: Sturm Und Drang albumát rögzítette, amiről egy 12 perces kisfilmet is készítettek.


Miközben készítettük az albumot, megkérdeztem Wayne-t, hogy van-e bármi, amit el szeretne mondani a világnak, néhány szó, amely alapján szeretné, ha emlékeznének rá.” – mondja Randy Blythe énekes. „Azt találtam ki, hogy felveszem, amint elmondja ezeket telefonon, aztán valahogy beépítjük a lemezbe, vagy netán bedolgozom a szavait valamelyik szövegbe. Azt mondta, tök jó az ötlet, hadd gondolkodjon rajta kicsit, de aztán már nem jött szóba többször a dolog. Nem tudom, hogy végül nem akarta, vagy nem érezte úgy, hogy lenne mit mondania, de mindenképpen tisztelegni akartam előtte. Szerettem volna, ha megmarad ennek az embernek az emléke, aki a saját halála szemébe nézve is végig kiegyensúlyozott és összeszedett marad, méghozzá annak a zenekarnak a muzsikájában, amit olyannyira szeretett.

Az öt számos kislemezen két új, és három koncert felvétel hallható. Ezekből most itt van a két vadiúj dal, a Wayne története ihlette The Duke és a Culling szöveges videója.
 



Dreki Ferdhast Tour 2024 Dreki Ferdhast Tour 2024
September 09.
Scorching Europe 2024 Scorching Europe 2024
September 10.
Tones of Decay III. Tones of Decay III.
September 13.
Insane Folkride Minifest Insane Folkride Minifest
September 14.
Nytt Land Nytt Land
September 18.