QAALM – Új EP-jük messze túlmutat a spirituális természeten

Az atmoszférikus sludge / doom metal ködébe burkolódzó  Los Angeles-i QAALM június 21-én adja ki First Light Of The Last Dawn című EP- jét a Hypaethral Records gondozásában. Új EP-jük 2022-ben megjelent debütáló albumuk, a  Resilience & Despairn egyenes folytatása lesz, amiről Henry Derek Elis énekes/gitáros így beszélt:

A First Light Of The Last Dawn- ban számos olyan elem van, amelyek tükrözik személyes nézeteimet a halálról, az túlvilágról, a vallásról és a reinkarnációról. A dalok írása közben elgondolkodtam saját utamról, életem minden eddigi veszteségéről és arról, hogy ki lennék, ha nem kellene a sors nehéz terheit elviselnem. Meggyőződésem, hogy az embernek vállalnia kell ezt a szenvedést, annak reményében, hogy valódi életminőséget kaphat. Ezek a dalok emlékeztessen bennünket egyben arra is, hogy nem vagyunk a múltunk rabszolgái.

AZ EP-ről elsőként címadó daluk szöveges videóját osztották meg, ami egy őszinte és szívből jövő kompozíció, amely a fájdalom és a remény helyéről származik. Az öngyilkosság gondolatával, a túlélők bűntudatával, a gyásszal és a megváltással foglalkozik, amely messze túlmutat a spirituális természeten.

Dreki Ferdhast Tour 2024 Dreki Ferdhast Tour 2024
September 09.
Scorching Europe 2024 Scorching Europe 2024
September 10.
Tones of Decay III. Tones of Decay III.
September 13.
Insane Folkride Minifest Insane Folkride Minifest
September 14.
Nytt Land Nytt Land
September 18.