Summer Hell 2024 // Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide, Aborted, Misery Index, Skeletal Remain // 2024.08.06. Barba Negra Red és Blue Stage

Három év után újra visszatér a Summer Hell. Augusztus 6-án a Barba Negra Red Stage-ben megrendezésre kerülő eseményen az Exodus, Abbath Doom Oculta és a Deicide lesznek a főbb zenekarok, de vendégként még az Aborted, a Skeletal Remains és a Misery Index is fellép, de még további vendégekre is számíthatunk.

Az amerikai thrash legenda, az Exodus már több mint 40 beírta magát a műfaj történelemkönyvébe. Legutóbbi lemezük a május végén kiadott British Disaster: The Battle of ’89 (Live at the Astoria) című koncertlemezük volt, aminek dalai egy mesterszalagon pihentek egy páncélszekrény mélyén. A dalok abszolút visszahozzák a Bay-Areai thrash hőskorát, amit majj koncertjük során mi is átélhetünk.

Az egykori Immortal főnök, Abbath idén februárban járt nálunk a Hellripper és a Toxic Holocaust társaságában. Most újra visszatért, hogy Abbath Doom Occulta névhez köthető, 1992 és 2009 között írt ikonikus Immortal dalokkal hódítson meg minket. A Glen Benton vezette Deicide hosszú évek eltelte után tér vissza Magyarországra, hogy hozzánk is elhozzák legutóbbi lemezük, a Banished by Sin fülbemászó istenkáromlásait.

Summer Hell további fellépője lesz még a belga death/gindcore mészáros Aborted, aki Vault of Horrors  címmel szintén nem rég adta ki legutóbbi, VHS filmekből táplálkozó horror témájú nagylemezét. A mészárlás részükről garantált, csak úgy, mint a kanadai death metalos Skeletal Remain részéről is, aki szintén ez év februárban egy igazán gyilkos és agresszív albumot mutattak be Fragments of the Ageless címmel.

És természetesen ne feledkezzünk meg a klasszikus death, valamint a grind ízeivel dolgozó Misery Index-ről sem, akik fellépésükkel. szintén e neves est fényét emelik. Az amerikai csapat legutóbbi albuma a 2022-es Complete Control volt, amit a Covid miatt nem igazán tudtak megturnéztani. Most ezt bepótolják.

Tervbe vannak még további fellépők is. Hogy kik is lesznek ők, reméljük hamarosan arra is fény derül.

A H-MUSIC, a BARBA NEGRA, a ROCK1, a DECIBEL TOURING és a DOOMSTAR BOOKINGS bemutatja:
SUMMER HELL 2024.08.06. Budapest, Barba Negra
Kapunyitás: 17:00

Esemény link ITT

Jegy link ITT

Nytt Land Nytt Land
September 18.
Armada Tour 2024 Armada Tour 2024
September 20.
Coltaine Coltaine
September 24.