Stereochrist – 10 éves a Live Like a Man album



A Stereochrist (eredetileg Supernatural) 2002-ben alakult a magyar doom-színtér vezető együttese, a Mood romjain. A lassan kultstátuszba kerülő gitáros, Hegyi Kolos és társai kissé eltávolodva a klasszikus dübörgős-elsöprős doom metáltól egy kicsit lazább, klasszikusabb, rockosabb irányt vettek.
Aztán hosszabb szünet után, nagyjából 2 éve Hegyi Kolos és Makó Dávid újra egymásra találtak és ha nem is teljes gázon, de tolják a bandát. Közben a Sedative Bang-ből és a Sunday Fury-ból ismert Herczeg László is beszállt a zenekarba. Kijelenthetjük, hogy régen nem volt ennyire erős a zenekar élőben. Nincs túlpörgetve a dolog, hiszen mindenkinek van más elfoglaltsága a Stereochrist mellett, de egy-egy külföldi, illetve hazai koncert belefér. Idén a szeptember 30-i koncerten kívül nem várható Stereochrist buli a fővárosban.

A buli apropóját az adja, hogy tíz éves a bandalegendás lemeze, a Live Like a Man (Die Like a God). Az évforduló megünneplésére a zenekar összeáll ritka koncertjeinek egyikére, hogy súlyos doom bulit toljon és teljes egészében eljátssza az albumot. Felvezet az Igor és a Red Swamp.


Az A38 oldalán pedig egy interjút is olvashattok Dáviddal és Kolossal a zenekar és a lemezújrajátszó koncert kapcsán.
Dreki Ferdhast Tour 2024 Dreki Ferdhast Tour 2024
September 09.
Scorching Europe 2024 Scorching Europe 2024
September 10.
Tones of Decay III. Tones of Decay III.
September 13.
Insane Folkride Minifest Insane Folkride Minifest
September 14.
Nytt Land Nytt Land
September 18.